Den här sidan är en annons

Sofie Kaiberger Eriksson är entre­prenadingenjör på Projekt Billingehus, och Mikael Nykvist är Brixlys affärsområdeschef för Skaraborg och Jönköping. (Foto: Ofelia Wadskog)

Entreprenören som vill vara branschens bästa arbetsgivare

Brixly är ett ungt företag, men verksamheten såg dagens ljus redan på 1950-talet då Erlandsson Bygg startade. 2019 köptes ett dotterbolag ut och fick namnet Brixly, med vd Markus Brink som huvudägare. Företaget har nu en personalstyrka på 500 medarbetare som sätter ”laget före jaget”.

Vi utgår från tre ord: Laganda, ansvar och personlighet, säger Mikael Nykvist som är Brixlys affärsområdeschef för Skaraborg och Jönköping.  Människan kommer alltid främst i vårt företag. Oavsett om det handlar om kunder, eller de som bor och jobbar i de hus vi bygger. Och det här är inte några tomma ord. Vi jobbar mycket aktivt med gemensamma värderingar, och sätter till exempel ”laget före jaget”. Det är helheten som räknas. När det gäller värdeordet personlighet så handlar det om att vi bejakar mångfald ur alla tänkbara perspektiv.

Ett av Brixlys större projekt i Skövde är om- och tillbyggnaden av hotell Billingehus.

– Vårt engagemang där är mångårigt, berättar Mikael Nykvist. De dåvarande norska ägarna planerade en rejäl om- och tillbyggnad. Men så kom pandemin och hotellet fick stänga ner. Vi hann göra förberedande markarbeten. Nu heter ägaren Lotus Hotel Group och vi har uppdraget att göra en omfattande renovering och ombyggnad. Det kommer att bli ett helt unikt hotell.

Kan du ge några exempel?
– Vi renoverar cirka 220 hotellrum, bygger om kök, matsalar och uppdaterar SPA-anläggning, allmänna ytor och fasader. Hotellet kommer under vintern att vara öppet periodvis, och vara helt klart sommaren 2023. 

Men projekt Billingehus är bara ett av Brixlys pågående verksamheter.

– Ja, vi är ju i grunden ett traditionellt entreprenadföretag. Vi bygger alla typer av byggnader, vare sig det är bostäder, kontor, bilhallar eller lagerbyggnader. Ett exempel i Skövde är en ny bussdepå åt Västtrafik som ställer om till elbussar. Det blir en anläggning på 50 000 kvadratmeter med uppställning, laddningsramper och verkstad, berättar Mikael Nykvist.

Brixly har verksamhet i Skaraborg, Jönköping, Göteborg, Bohuslän och Dalsland upp mot Värmland. Företaget har 500 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder. Huvudkontoret ligger i Mölndal. 

Brixly arbetar målmedvetet för att bygga en mer hållbar framtid, med en lång rad livsviktiga frågor som samlas i tre perspektiv: social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. 

Trygghet och långsiktighet är också viktigt i Brixlys strävan att vara branschens bästa arbetsgivare. ”Vi sätter en ära i att behålla vår personal. Deras engagemang, laganda och ansvarskänsla gör att vi kan hålla en hög och jämn kvalitets­nivå över tid.”