Den här sidan är en annons

Riksbyggens 61 lägenheter vid Boulognerparken är anpassade till 55+ boende, vilket bland annat innebär större svängrum i rummen och avsaknad av trösklar. Alla balkonger är inglasade och har glas hela vägen ner från balkongräcket för att till fullo ta vara på utsikten. (Visionsbild: Liljewall Arkitekter)

Boende för 55+ vid vackra Boulognerparken

Nu kan du få egen utsikt över vackra Boulognerparken, som sträcker sig från Centralstationen till Norra Ekedal, mitt i centrala Skövde, 

Det är Riksbyggen som bygger bostadsrätter för dig som fyllt 55 år med närhet till centrum, centralstation och annan service.

– Vi ser en ökad efterfrågan av bostäder anpassade för de lite äldre, säger Per Isaksson, Riksbyggens projektchef för Skaraborg.

Första spadtaget för de 61 seniorbostadsrätterna, från två till fyra rum och kök, i Brf Boulogner togs i våras, och blir en del av Riksbyggens Bonum-koncept. Bostäderna är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som röd tråd. Inga trösklar och stort svängrum i lägenheten, men här finns också en social aspekt.

– Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Vårt koncept gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Per Isaksson.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Riksbyggens 61 lägenheter vid Boulognerparken är anpassade till 55+ boende, vilket bland annat innebär större svängrum i rummen och avsaknad av trösklar. Alla balkonger är inglasade och har glas hela vägen ner från balkongräcket för att till fullo ta vara på utsikten. (Visionsbild: Liljewall Arkitekter)

Sedan lång tid har Riksbyggen ett eget Trygghetslöfte som ger ekonomiskt skydd för köparna om något oförutsett händer. Med Trygghetslöftet får köparen ekonomisk hjälp om man inte lyckas sälja sin bostad, blir sjukskriven eller arbetslös.

Dagens hållbarhetskrav är också något som genomsyrar Riksbyggens planering och val av material. Boulognerhuset, som blir sju våningar högt, certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär att allt material är Svanenmärkt.

– Vi använder gröntonat skiffer till ytterväggar, vi ser till att få stora ljusa ytor som gör hela lägenheten ljusare, ventilationen är tystare, inglasade balkonger och uteplatser som vetter mot söder eller väster är standard med glas från balkongräcket och hela vägen ner, fönster med låg brösthöjd så att man kan njuta av utsikten över parken till fullo.

Solceller på taket gör att fastigheten blir självförsörjande på el och komplementbyggnaderna kommer att få sedumtak.

Det kommer också att finnas möjlighet till elbilsladdning, underjordiskt garage med cykelförråd och andra förvaringsutrymmen. Drygt hälften av de 61 lägenheterna är sålda och inflyttning beräknas till 2024.

”Vi prioriterar Skövde”

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar, kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder över hela landet. 

– Vi är historiskt sett starka i Skövde och byggde mycket här under 60-, 70- och 80-talen. I dag har vi över hundra bostadsrättsföreningar i Skaraborg varav cirka ett 40-tal i Skövde, säger Per Isaksson, projektchef för Skaraborg för Riksbyggen. 

– Nu är det trettio år sedan vi byggde bostäder i Skövde, så därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda Brf Boulogner på en så vacker och central plats mitt i staden. Skövde har en långsiktigt stark befolkningstillväxt, så Riksbyggens/Bonums 55+ bostäder bidrar till flyttkedjan som ger fler lediga hus till barnfamiljer. 

– Vi prioriterar Skövde och har ögonen på även andra projekt i kommunen, säger Per Isaksson och understryker hur gärna han vill fortsätta det framgångsrika samarbetet med kommunens planerare.

För mer information om Brf Boulogner kontakta:
Anders Ahlm, Fastighetsmäklare • anders.ahlm@fastighetsbyran.se • 070-858 03 17
Eller läs mer på bonum.se/boulogner