Denna artikel är en annons

Vi hittar alltid de bästa lösningarna för våra hyresgäster

– något som gynnar ett växande Skövde

Bild 1 av 5 Fastighetschefen Stefan Regstorp tillsammans med Rapp Fastigheters vd Adam Rapp högt upp i en av företagets centralt belägna fastigheter, HERMOD.
Bild 2 av 5 Rapp Fastigheter är ett sammansvetsat vinnarlag som spelar i Fastighetssveriges högsta division. Det reflekteras i den positiva anda som är utmärkande för företagets kunniga personal.
Bild 3 av 5 Det centralt belägna så kallade Biohuset.
Bild 4 av 5 Bankpalatset på Hertig Johans gata 6 där ett IT-företag nu flyttar in med hela sin företagsgrupp.
Bild 5 av 5 Fastighetschefen Stefan Regstorp tillsammans med Rapp Fastigheters vd Adam Rapp högt upp i en av företagets centralt belägna fastigheter, HERMOD.

Många företag i Skövde växer snabbt, inte minst i IT-branschen, som behöver rekrytera kompetent personal och hitta de rätta lokalerna för sin verksamhet. Att få fram de optimala lösningarna för sina hyresgästers specifika behov är en av Rapp Fastigheters bärande affärsidéer.

Att besöka Rapp Fastigheters kontor i Skövde är som att komma in på ett konstmuseum. Tavlor och skulpturer finns överallt, i entrén, i korridorer och i kontorsrummen. Smakfullt och noga utvalt. Det här är inte bara ett företag som äger och förvaltar fastigheter – här finns även intresset för ett levande Skövde med sponsring av bland annat idrott och kultur.
Det smakfulla har inte minst manifesterats i renoveringen av det gamla bankpalatset på Hertig Johans gata 6. Huset ägs av Rapp Fastigheter där Västra Götalandsregionen har varit hyresgäst länge, men i januari 2019 flyttar de till nya Regionens hus som då är färdigbyggt.
– Det här är vår största hyresgäst, och flytten lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Adam Rapp, vd för Rapp Fastigheter. Vi är positiva till Regionens hus, som vi tycker bidrar till Skövdes utveckling. Men flytten blev vårt företags största utmaning i modern tid. Totalt ger avflyttningen 5000 kvadratmeter tomma ytor i olika lokaler, varav 2400 ryms i det gamla bankpalatset.
Utmaningen med de tomma kvadratmetrarna blev tillslut en stor framgång. Men mer om detta längre fram.

Rapp Fastigheter köper, förvaltar och förädlar fastigheter. Adam Rapp tar Kvarteret Hermod som exempel. Fastigheten ligger mitt över gatan från stationen.
– Den var på 3000 kvadratmeter när vi köpte den, sedan har vi byggt på 6000 kvadrat så att huset numera är åtta våningar i ena änden, och fyra våningar i den andra. Här ryms bland annat TV4, vårdcentral, reklambyrå, Folktandvården, För­säkringskassan och Trafikverket. I den ursprungliga äldre delen är det hotellverksamhet.
Rapp Fastigheters affärsidé är att hitta rätt lösning för företagens specifika behov.
– Större delen av vårt fastighetsbestånd är centralt belägna kontor och butiker, där vi alltid försöker hitta det som passar för var och en, säger Adam Rapp.

Hur går ni till väga när ett företag som ska flytta till Skövde kontaktar er?
– Tillsammans går vi igenom det specifika behovet, vilken typ av företag är det? Inriktning på kontoret, vilken profil vill man ha? Sedan försöker vi hitta den rätta matchningen tillsammans med bland annat arkitekter som vi samarbetar med. Väldigt ofta handlar det om rockader där ett företag behöver större lokaler, andra vill ha mindre, eller så är det en butik som behöver förändra sin säljyta. Det blir mycket pusslande så att alla blir nöjda.
Adam Rapp berättar om en av fördelarna man kan ha som expanderande företag och hyresgäst hos Rapp Fastigheter.

– Många företag i Skövde växer och behöver rekrytera kompetent personal, som i sin tur måste ha någonstans att bo till en början. Och det kan vara nog så svårt i Skövde där det inte finns tillräckligt med bostäder centralt. Här kan vi ofta hjälpa våra hyresgäster med boende tack vare att vi har ett förhållandevis stort bestånd av lägenheter i stadskärnan.
Hur gick det då med det gamla bankpalatset som skulle tömmas när Västra Götalandsregionen flyttade ut? Att fylla huset med ny hyresgäst var ju en av Rapp Fastigheters största utmaningar i modern tid.
Utmaningen kröntes med framgång. Det är ett växande IT-företag som i januari 2019 flyttar in hela sin företagsgrupp i bankpalatset. Bricknode, som företaget heter, har haft Rapp Fastigheter som hyresvärd sedan 2006 då man började med ett litet kontorsutrymme, och genom åren har företaget sedan flyttat till nya adresser i Skövde – varje gång med allt större yta.
– Vi är väldigt glada för att nu kunna erbjuda detta fantastiska kontor till ett växande företag vars utveckling vi följt genom åren, säger Adam Rapp. På 90-talet gjorde vi en genomgripande och pietetsfull renovering av bankpalatset som är från 1894. Det är ett toppmodernt kontor som nu får en toppmodern hyresgäst.

Vi hittar alltid de bästa lösningarna för våra hyresgäster

Rapp Fastigheter bidrar aktivt till ett levande Skövde, bland annat genom samarbete med kommunen som moderniserar torget och Hertig Johans gata.
– Vi har flera fastigheter i anslutning till utvecklingsstråken och ser fram emot att staden nu öppnar upp för uteserveringar och olika aktiviteter som gör stadskärnan levande, säger Adam Rapp.
Rapp Fastigheter deltar även aktivt i en rad centrumgrupper, föreningar och utvecklingsprojekt som syftar till att stärka Skövdes identitet och attraktionskraft.
– Vårt engagemang för Skövde uttrycks även genom sponsring av lokala idrottsföreningar och kultur, säger Adam Rapp. Han nämner bland annat IFK Skövde handboll, Skövde AIK fotboll, Skövde HF, S:t Helena basket och Skövde handikappidrott. När det gäller kultur stödjer vi till exempel Revymakarna, Skövde Storband, Göteborgsoperans Skövdescen och Skövdes allmänna konstförening.
Dessutom bidrar Rapp Fastigheter till stadens offentliga miljö genom en rad installationer av konst.

”Jag har nog världens roligaste jobb”

Det är företagets fastighetschef Stefan Regstorp som utrycker sig så entusiastiskt.
– Mitt jobb går ut på att kombinera människor med lägenheter – och företag med rätt lokaler för deras behov. Det är ett jättepussel som vi lägger dagligen för att alla våra hyresgäster ska få så bra lösningar som möjligt.
Stefan Regstorp är tämligen ny på sin post inom företaget, men han har en gedigen personalstyrka bakom sig.
– Ja det är ett sammansvetsat vinnarlag som jobbar tätt med hyresgästerna och har en mycket hög servicegrad, säger Stefan Regstorp. Här finns specialkompetens inom fastighetsskötselns olika områden. Jag upplever att det är en väldigt fin anda inom Rapp Fastigheter. Så för mig är det som sagt världens roligaste jobb.

Faktaruta
• Hela fastighetsbeståndet centrerat till Skövde innerstad
• Äger och förvaltar ca 120.000 m2
• Lägenhetsbeståndet uppgår till ca 635 lägenheter
• Familjeföretag i 3:e generationen
• Medlemmar i Fastighetsägarna
• Har 20 anställda
• Har en helt egen fastighetsförvaltning och maskin/utrustnings-park