Denna artikel är en annons

”Med lokalkännedom och kompetens hjälper vi till med bostäder i ett växande Skövde”

Fastighetsbyrån i Skövde har mångårig erfarenhet och lokalkännedom.
– Det är till oss du ska vända dig när du behöver bostad, vi kan den lokala marknaden bättre än de flesta, säger Anders Ahlm.

Anders Ahlm tar emot på sitt kontor i centrala Skövde. Han är franchisetagare inom Fastighetsbyrån som är marknadsledande på den svenska bostadsmarknaden, både när det gäller omsättning och antal affärer.

Fastighetsbyrån är ett helägt dotterbolag till Swedbank och har 270 kontor över hela landet. Anders Ahlm driver fyra av dessa kontor och har 13 anställda. Företaget är marknadsledande på sitt försäljningsområde som omfattar Skövde, Tibro, Hjo och Karlsborg. Utöver professionell förmedling av villor, bostadsrätter och fritidshus finns även fastighetsmäklare med specialistkunskap inom skogs- och jordbruksfastigheter samt kommersiella fastigheter. I det växande Skövde satsar man även på fördjupad kunskap inom nyproduktion och har flera mäklare som är diplomerade.
– Den mesta tiden går åt till att coacha mina medarbetare, säger Anders Ahlm och ler stort. Men jag är även aktiv som mäklare, och det har jag varit sedan början av 90-talet. 2001 blev jag franchisetagare för Fastighetsbyrån.

Du har med andra ord erfarenhet och lokalkännedom?
– Jo det kan jag nog påstå. Jag kan ärligt säga att vill du flytta till Skövde, och det är det många som vill, så är det till oss du ska vända dig. Helt enkelt därför att vi, jag och mina medarbetare, har kompetensen och den genuina lokalkännedomen. Vi är ju mycket ute och pratar med människor som kanske är på gång att sälja men ännu inte lagt ut sin bostad offentligt. På så vis kan vi vara steget före när det gäller objekt som kommer att bli lediga. Ibland är det kedjor av objekt som ska pusslas ihop. En vill sälja sin stora villa och letar efter en bostadsrätt, en annan vill köpa villan och sälja sitt mindre hus och så vidare. Då är det bra att känna marknaden och kunna skräddarsy lösningar.
Anders Ahlm och hans medarbetare ser även till att vara informerade om kommunens byggplaner.
– Ja det är viktigt, och att vi även har en bra dialog både med kommunen och byggentreprenörerna. Dess­utom finns vi med tidigt i projekteringen – för just nu byggs det bostäder om aldrig förr i Skövde. Det första man tänker på är Trädgårdsstaden där etapp två är i full gång, och där vi både är och har varit delaktiga i ett antal projekt. Sedan vill vi naturligtvis vara med och se till att staden utvecklas och är attraktiv med ett levande centrum där många männi­skor kan bo. Får vi en stark citykärna så får vi även bra restauranger och handel. Kanske ska vi vänja oss vid att vi även i Skövde måste bygga mer på höjden för att alla ska få plats. Och vi får inte glömma kringtätorterna där det händer en hel del, Stöpen är exempel på en levande landsbygd där det planeras för fler bostäder.
Men det är inte bara bostäder som måste byggas, det behövs även arbetstillfällen och markområden för företag att etablera sig.
– Vi förmedlar även kommersiella fastigheter, säger Anders Ahlm. Det kan ju vara så att du vill både flytta ditt företag till Skövde, och även hitta en bostad här för familjen, då är vi gärna med och hittar lösningar.

Vad är viktigast för dig som mäklare?
– Det viktigaste för oss är att ha nöjda kunder. De flesta av våra kunder kommer i dag via rekommendationer. Att någon som anlitat oss tipsar sina vänner är det bästa betyget en mäklare kan få. Endast en kund som är riktigt, riktigt nöjd tipsar någon annan. Runt det här finns inga genvägar, inget sätt att fuska. Det enda vi kan göra för att fortsätta få fler fina rekommendationer är att göra ett bra jobb. Varje dag, hela tiden.