Denna artikel är en annons

HSB är med och utvecklar Skövde genom det goda boendet

Linda Jasniskij Molin är marknads- och kommunikationsansvarig för HSB Nordvästra Götaland. Här tillsammans med vd Torbjörn Friberg vid stadsdelen Mossagården på Norrmalm. Området är nu ett utpräglat industri- och verksamhetsområde. Men det kommer delvis att omvandlas till ett bostadsområde med cirka 250 lägenheter, där HSB är en av de större aktörerna.

– Skövde är en stad på frammarsch och vi på HSB kommer att vara med i stadens fortsatta utveckling. För oss är det viktigt att det skapas attraktiva boenden där det finns trygghet och omtanke, säger Torbjörn Friberg, som är vd för HSB Nord­västra Göta­land
På Norrmalm projekterar HSB för att bygga cirka 75 lägenheter i ett område som kommer att bli attraktivt och ha närhet till det mesta i Skövde. I planarbetet finns även en förskola inritad som kommer att ligga i anslutning till bostäderna.

– Om du bosparar i HSB har du förtur både till hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter, så ett bosparande kan vara en bra present till barn och ungdomar, säger Torbjörn Friberg.
HSB Nordvästra Götaland har ett helhetskoncept som innebär trygghet för alla som väljer ett boende i HSB. Torbjörn Friberg förklarar:
– I Skövde har vi samlat allt som behövs för en fastighetsägare när det gäller att sköta om sitt fastighetsbestånd – ett komplett koncept med ekonomisk och administrativ förvaltning, fastighetsservice, entreprenad och tekniska konsulter. Resurserna finns i första hand för HSB, men är även tillgängliga för andra fastighetsägare.

HSB:s lokalkontor hittar man på Skolgatan centralt i Skövde, och de tekniska resurserna är samlade på Gustav Adolfs gata, inte långt från Elins Esplanad.
– Det är inte för inte som vi på HSB valt att satsa på Skövde, säger Torbjörn Friberg. Här har vi redan en hel del hyreslägenheter och många fina HSB-bostadsrätts­fören­ingar. I Skövde bygger vi för att få fram de bästa förutsättningarna för de boende i dag och i framtiden. Vi strävar alltid efter att skapa det goda boendet.